Skip to content

 

Door:
Thomas Hurkxkens

8 november 2010

Categorieën

Tags

On Thursday 25 November 2010 the HIER Climate Campaign and the NCDO are organising a conference on adaptation to climate change in developing countries. The 4th Conference on Adaptation to Climate Change in Developing Countries will take place in The Hague, the Netherlands. The first two years, in 2007 and 2008, several Dutch humanitarian and development NGOs organised a conference on adaptation to climate change in developing countries. Goal of the conferences was to share experiences on adaptation of NGO practitioners, scientists, government officials and companies. By workshops focussing on themes (e.g. water, health, disasters) and regions (e.g. Africa, South-East Asia) we explored the impacts and consequences of climate change for developing countries. Last year, with Copenhagen just one and a half week away, we focussed on both political issues as on the practice of adaptation in developing countries. This year, in 2010, just four day before the next round of COP negotiations start in Cancún, Mexico, we’ll do the same. The full program and all other relevant information can be found at: www.hier.nu/adaptatie which is also the place for registration. For more questions concerning the conference please contact Kathelijn van Hooff at the HIER Klimaatbureau: kathelijn@hier.nu Wat: 4th Conference on adaptation to climate change in developing countries Wanneer: Donderdag 25 november tussen 9:00 en 18:30 Waar: Museum voor Communicatie Den Haag

‘Er wordt hier met grote verbazing naar Nederland gekeken’

Door Marc Broere | 27 maart 2020

Voor Kees Blokland, directeur van Agriterra, heeft de coronacrisis grote impact. Hij is er op meerdere lagen bij betrokken: via zijn zoon die op de spoedeisende hulp van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem werkt, via zijn Spaanse echtgenote met wie hij momenteel in Valencia verblijft en via de gevolgen voor de projecten van Agriterra, dat samenwerkt met  boerencoöperaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Een persoonlijk relaas vanuit Spanje waar in sommige media de aanpak in Nederland in één adem genoemd wordt met ‘corona-ontkenners’ als Donald Trump en de Braziliaanse en Mexicaanse  presidenten Bolsonaro en López Obrador. En waar het de marsen op Internationale Vrouwendag (8 maart) waren die voor een explosie en verspreiding van het virus zorgden.

Lees artikel

Het veldkantoor in verandering

Door Manon Stravens | 11 maart 2020

Ontwikkelingsorganisaties reppen aldoor over lokaal eigenaarschap, maar waarom maken Europeanen dan nog steeds de dienst uit in veel veldkantoren? ‘Wij zouden zelf ook vreemd opkijken als er in Nederland een Zimbabwaan wordt ingevlogen om met de vakbond of een ngo te werken.’ Een rondgang langs ICCO, Hivos en de Leprastichting.

Lees artikel

De stilte van Kaag

Door Ellen Mangnus | 10 maart 2020

De situatie aan de buitengrenzen van Europa bereikte deze week een dramatisch dieptepunt. Waarom horen we niets van minister Kaag, vraagt Ellen Mangnus zich af. Was zij immers niet de minister van de veel geroemde Abel Herzberglezing met de titel: ‘Wees niet stil, we zijn met velen.’

Lees artikel
Scroll To Top