Door:
Andre van der Stouwe

6 oktober 2010

Categorieën

Het lijkt erop dat ontwikkelingssamenwerking in het nieuwe kabinet geen minister krijgt, maar een staatssecretaris. In een voorlopig akkoord hebben VVD en CDA overeenstemming bereikt over de verdeling van de ministerposten in het nieuw te vormen kabinet. Een minister voor Ontwikkelingssamenwerking wordt hierbij niet genoemd, waardoor het onvermijdelijk lijkt dat Ontwikkelingssamenwerking onder verantwoordelijkheid van de minister van Buitenlandse Zaken gaat vallen en ‘slechts’ een staatssecretaris krijgt. Wie dit zal worden is nog niet bekend (er worden nog geen definitieve namen bij de ministerposten genoemd), maar het ligt voor de hand dat het een CDA-er wordt, aangezien de VVD de minister voor Buitenlandse Zaken gaat leveren. Verder krijgt de VVD naast het premiersschap (Mark Rutte) ook de ministeries Sociale Zaken, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid, Veiligheid en Ruimte voor haar rekening gaat nemen. Onder het nieuwe ministerie van Veiligheid vallen Justitie en een deel van Binnenlandse Zaken. Het CDA krijgt Financiën, Econonmische Zaken, Defensie, Binnenlandse Zaken, Onderwijs en Immigratie en Integratie. Bron: NOS

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel