Door:
Andre van der Stouwe

30 augustus 2010

Categorieën

Er komt een onderzoek naar de hoogte van de salarissen bij de top van ruim honderd organisaties voor ontwikkelingshulp.Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding voor het onderzoek is de ophef die eerder dit jaar ontstond over het salaris van directeur Dirk Elsen van de ontwikkelingsorganisatie SNV. Hij bleek tegen de 160 duizend euro te verdienen. Dat is ruimschoots meer dan het maximum van 120 duizend euro dat geldt voor hulporganisaties die subsidie krijgen.

Verhagen wil weten hoeveel er precies wordt verdiend door de topmensen van alle Nederlandse hulporganisaties die vorig jaar een half miljoen of meer aan subsidie kregen. Uiterlijk eind september is dit in kaart gebracht, belooft Verhagen.

Lees hier de brief van minister Verhagen

Bron: Nu.nl

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel