Door:
Andre van der Stouwe

30 augustus 2010

Categorieën

Er komt een onderzoek naar de hoogte van de salarissen bij de top van ruim honderd organisaties voor ontwikkelingshulp.Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding voor het onderzoek is de ophef die eerder dit jaar ontstond over het salaris van directeur Dirk Elsen van de ontwikkelingsorganisatie SNV. Hij bleek tegen de 160 duizend euro te verdienen. Dat is ruimschoots meer dan het maximum van 120 duizend euro dat geldt voor hulporganisaties die subsidie krijgen.

Verhagen wil weten hoeveel er precies wordt verdiend door de topmensen van alle Nederlandse hulporganisaties die vorig jaar een half miljoen of meer aan subsidie kregen. Uiterlijk eind september is dit in kaart gebracht, belooft Verhagen.

Lees hier de brief van minister Verhagen

Bron: Nu.nl

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel