Door:
Andre van der Stouwe

30 augustus 2010

Categorieën

Er komt een onderzoek naar de hoogte van de salarissen bij de top van ruim honderd organisaties voor ontwikkelingshulp.Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding voor het onderzoek is de ophef die eerder dit jaar ontstond over het salaris van directeur Dirk Elsen van de ontwikkelingsorganisatie SNV. Hij bleek tegen de 160 duizend euro te verdienen. Dat is ruimschoots meer dan het maximum van 120 duizend euro dat geldt voor hulporganisaties die subsidie krijgen.

Verhagen wil weten hoeveel er precies wordt verdiend door de topmensen van alle Nederlandse hulporganisaties die vorig jaar een half miljoen of meer aan subsidie kregen. Uiterlijk eind september is dit in kaart gebracht, belooft Verhagen.

Lees hier de brief van minister Verhagen

Bron: Nu.nl

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel