Door:
Vice Versa

30 juli 2010

Categorieën

Onder de titel Over de Dijk organiseert de Eduardo Frei Stichting, de internationale stichting van het CDA, een debat over de rol van religie in ontwikkelingssamenwerking. Het debat met onder anderen Kathleen Ferrier (Tweede Kamerlid CDA) en Paul Hoebink (hoogleraar ontwikkelingssamenwerking CIDIN) staat in het teken staan van vragen als: Hoe moeten we omgaan met de factor religie in ons ontwikkelingsbeleid? Zouden we het moeten gebruiken als positieve factor in ontwikkelingssamenwerking of juist niet? En als je het wil gebruiken, hoe doe je dat dan? Het debat zal in het teken staan van deze vragen. Piet-Hein Peeters (journalist) zal de avond leiden. Gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). 20.00 uur | Lux, Poortgebouw, Mariënburg 38-39, Nijmegen | Over de Dijk

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel

Zijn we klaar voor verandering?

Door Siri Lijfering | 08 april 2019

Maatschappelijke organisaties staan wereldwijd onder druk. Dit kan het einde betekenen van het bestaan van een kritisch maatschappelijk middenveld én van internationale samenwerking. Door lokale organisaties te brandmerken als spreekbuis van het westen, proberen overheden kritische organisaties vleugellam te maken. Lokale fondsenwerving en mobilisatie van een sterke achterban zijn daarmee belangrijker geworden dan ooit.

Lees artikel

Wat staat er in de nieuwe Vice Versa?

Door Marc Broere | 07 april 2019

Het aangrijpende verhaal van een geridderde oud-ontwikkelingswerker die zijn lintje aan de koning terugstuurt omdat hij de Nederlandse rechtstaat niet meer herkent, een dubbelinterview met twee aspirant-Europarlementariërs die Brussel willen voorzien van nieuw idealisme, een lijvig Afrika-dossier en een profiel van minister Kaag op basis van de tweets die ze sinds haar aantreden heeft uitgestuurd. De nieuwe Vice Versa is uit. Lees hier meer over de inhoud.

Lees artikel