Door:
Vice Versa

30 juli 2010

Categorieën

Onder de titel Over de Dijk organiseert de Eduardo Frei Stichting, de internationale stichting van het CDA, een debat over de rol van religie in ontwikkelingssamenwerking. Het debat met onder anderen Kathleen Ferrier (Tweede Kamerlid CDA) en Paul Hoebink (hoogleraar ontwikkelingssamenwerking CIDIN) staat in het teken staan van vragen als: Hoe moeten we omgaan met de factor religie in ons ontwikkelingsbeleid? Zouden we het moeten gebruiken als positieve factor in ontwikkelingssamenwerking of juist niet? En als je het wil gebruiken, hoe doe je dat dan? Het debat zal in het teken staan van deze vragen. Piet-Hein Peeters (journalist) zal de avond leiden. Gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). 20.00 uur | Lux, Poortgebouw, Mariënburg 38-39, Nijmegen | Over de Dijk

Melkhandel op het ‘continent van kansen’

Door Joris Tielens | 20 februari 2019

FrieslandCampina wortelt zich in Afrika, zegt Josephine Ngo-Mawoh, de marketingdirecteur. Ze ziet in de groeiende bevolking vooral consumenten: zuivel sluipt het dieet binnen. ‘Het aannemen van lokaal talent draagt bij aan de duurzaamheid van ons bedrijf.’

Lees artikel

Eenzijdige akkoorden

Door Joris Tielens | 18 februari 2019

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zei in de State of the Union: ‘Afrika heeft geen liefdadigheid nodig, maar eerlijke partnerschappen.’ Alleen is de verhouding nog steeds scheef, wat handel betreft. Een ontleding van de Economische Partnerschapsakkoorden.

Lees artikel

‘De “sterke mannen” in de Afrikaanse politiek weten dat ze de sociale media niet kunnen beheersen’

Door Niels Posthumus | 14 februari 2019

Jessica Musila is directeur van Mzalendo, dat in Kenia online en via sms jongeren bij de politiek betrekt en meer transparantie realiseert. Elders in Afrika ligt dat lastiger, maar ze is hoopvol. ‘Technologische verandering vergroot de democratische mogelijkheden.’

Lees artikel