Door:
Vice Versa

19 mei 2010

Categorieën

Tags

Woensdagmorgen is het Thaise leger aan het ‘eindoffesief’ begonnen tegen de kampen van de ‘roodhemden’ in het zakendistrict van Bangkok. Minstens vijf mensen kwamen daarbij om, onder wie ook een journalist. Daarop hebben de laatste manifestanten zich overgegeven. Wat is er aan de hand In Thailand? Een interview met Gie Goris, hoofdredacteur van MO* en Zuidoost-Azië-specialist. Lees het hele artikel op DeWereldMorgen.be.

‘De allerarmsten worden niet geholpen. En dat kan wél.’

Door Marc van Dijk | 05 augustus 2020

Te vaak lanceren hulporganisaties projecten zonder eerst te praten met degenen om wie het gaat. Onderzoeker Anika Altaf sprak met de allerarmsten in Ethiopië, Benin en Bangladesh. Om hen te bereiken moet het roer om.

Lees artikel

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel