Door:
Ilse Zeemeijer

14 mei 2010

Categorieën

Tags

Hoe zien de Congolezen in België de relatie tussen de Congolese gemeenschappen in België en de ontwikkeling van de Democratische Republiek Congo? Vinden ze hun plaats in de steeds diverser wordende Belgische samenleving? Welke verwachtingen hebben zij van de toekomst? Een debat over het dossier dat in MO*75 verschijnt. John Vandaele (MO*), Jean-François Pollet (Imagine-demain le monde) en Jamila Zekhnini (Agenda Interculturel) ondervragen drie specialisten : Billy Kalonji (Samenlevingsopbouw Antwerpen, Afrikaans Platform), Bob Kabamba (Université Liège, ) en Mirielle Tsheusi Robert (Bayaya). Moderator is Nathalie Caprioli (Centre Bruxellois d’Action interculturelle). Het debat wordt georganiseerd door MO*, Imagine en CBAI i.s.m. Bozar en KMMA. Aansluitend concert Héritage concert met o.a. Freddy Massamba. 16.00 uur | Paleis voor Schone Kunsten/Studie, Brussel | http://www.mo.be/modebat

‘Beloon koplopers en reken af met freeriders’

Door Lennaert Rooijakkers | 02 juni 2020

Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil na de zomer een nieuw beleid rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormgeven. Wat is er de afgelopen jaren bereikt, hoe staat Nederland ervoor, en wat zijn de uitdagingen? Vandaag deel een van een tweeluik: met vrijblijvende convenanten hebben Nederlandse bedrijven nog een flinke slag te maken.

Lees artikel

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel