Door:
Ilse Zeemeijer

14 mei 2010

Categorieën

Tags

Hoe zien de Congolezen in België de relatie tussen de Congolese gemeenschappen in België en de ontwikkeling van de Democratische Republiek Congo? Vinden ze hun plaats in de steeds diverser wordende Belgische samenleving? Welke verwachtingen hebben zij van de toekomst? Een debat over het dossier dat in MO*75 verschijnt. John Vandaele (MO*), Jean-François Pollet (Imagine-demain le monde) en Jamila Zekhnini (Agenda Interculturel) ondervragen drie specialisten : Billy Kalonji (Samenlevingsopbouw Antwerpen, Afrikaans Platform), Bob Kabamba (Université Liège, ) en Mirielle Tsheusi Robert (Bayaya). Moderator is Nathalie Caprioli (Centre Bruxellois d’Action interculturelle). Het debat wordt georganiseerd door MO*, Imagine en CBAI i.s.m. Bozar en KMMA. Aansluitend concert Héritage concert met o.a. Freddy Massamba. 16.00 uur | Paleis voor Schone Kunsten/Studie, Brussel | http://www.mo.be/modebat

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel

De Utstein coalitie voegde de daad bij het woord

Door Ron Keller | 20 juli 2020

Er is geen enkel samenwerkingsverband geweest dat zo uniek en invloedrijk was als de Utstein coalitie (U4) van vier vrouwelijke ministers voor ontwikkelingssamenwerking, waaronder de Nederlandse Eveline Herfkens. Dat schrijft oud-topambtenaar Ron Keller als reactie op de recensie die Paul Hoebink schreef over een recentelijk verschenen boek over de U4.

Lees artikel