Door:
Andre van der Stouwe

14 mei 2010

Categorieën

Tags

Op de website van DeWereldMorgen.be een verhaal over het economische succes van Azië: Oost-Azië let niet zo op de kleur van de muis: Vorige week bekeken we hoe de westerse landen na de Tweede Wereldoorlog een getemde variant van het kapitalisme – met een grote rol voor de overheid in de economie, en de uitbouw van sociale bescherming – tot stand brachten. Nu richten we de blik op de Oost-Aziatische succesverhalen van Japan over Zuid-Korea tot China. Neoliberaal dogmatisme is er ver te zoeken. Lees het hele verhaal hier.

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel