Door:
Andre van der Stouwe

14 mei 2010

Categorieën

Tags

Op de website van DeWereldMorgen.be een verhaal over het economische succes van Azië: Oost-Azië let niet zo op de kleur van de muis: Vorige week bekeken we hoe de westerse landen na de Tweede Wereldoorlog een getemde variant van het kapitalisme – met een grote rol voor de overheid in de economie, en de uitbouw van sociale bescherming – tot stand brachten. Nu richten we de blik op de Oost-Aziatische succesverhalen van Japan over Zuid-Korea tot China. Neoliberaal dogmatisme is er ver te zoeken. Lees het hele verhaal hier.

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel

De Utstein coalitie voegde de daad bij het woord

Door Ron Keller | 20 juli 2020

Er is geen enkel samenwerkingsverband geweest dat zo uniek en invloedrijk was als de Utstein coalitie (U4) van vier vrouwelijke ministers voor ontwikkelingssamenwerking, waaronder de Nederlandse Eveline Herfkens. Dat schrijft oud-topambtenaar Ron Keller als reactie op de recensie die Paul Hoebink schreef over een recentelijk verschenen boek over de U4.

Lees artikel