Door:
Ilse Zeemeijer

11 mei 2010

Categorieën

Tags

Waar moet in de toekomst de focus van ontwikkelingssamenwerking liggen? En wat zijn de belangrijkste discussiepunten tussen de politieke partijen als het gaat om ontwikkelingssamenwerking? In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is de politieke discussie over ontwikkelingssamenwerking belangrijker dan ooit. Met het recente verschijnen van het WRR-rapport en het bekend worden van de Brede heroverwegingen is er veel voeding voor debat. Daarom organiseert VoiceOver 2015 in samenwerking met Partos en de Nederlandse politieke partijen* een debat met de (kandidaat) woordvoerders ontwikkelingsamenwerking voor de Tweede Kamer. De stellingen van het debat zullen voortkomen uit de Wereldstemwijzer , die de NCDO, EEN en Partos laten ontwikkelen door het Instituut voor Publiek en Politiek. Han ten Broeke (VVD), Kathleen Ferrier (CDA), Sjoera Dikkers (PvdA), Christa Meindersma (D66), Arjan El Fassed (GroenLinks) en Joel Voordewind (ChristenUnie) zullen onder leiding van Ralf Bodelier de discussie met elkaar aangaan. Entree is gratis, aanmelden kan door hier te klikken. 19:30 – 22.00 uur | Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht | www.politiek2015.nl

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel