Door:
Andre van der Stouwe

11 mei 2010

Categorieën

Tags

Nederland raakt steeds meer verdeeld in twee kampen over het nut van ontwikkelingshulp. De helft van de bevolking is sceptisch, de andere helft wil juist meer doen. Artsen zonder Grenzen gaat de scepsis te lijf. De kampen zijn vrijwel in evenwicht: 53 procent van de Nederlanders twijfelt aan het nut van hulp aan Derde Wereldlanden, 46 procent wil juist meer doen dan geld geven alleen. Dat blijkt uit een onderzoek dat opiniepeiler Maurice de Hond heeft uitgevoerd in opdracht van Artsen zonder Grenzen. Lees meer op de website van Het Parool.

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel