Door:
Ilse Zeemeijer

11 mei 2010

Categorieën

Tags

Make My Day is een jaarlijks terugkerend congres georganiseerd door SOL, de studentenvereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Leiden in samenwerking met Move Your World. Dit jaar zal het congres in teken staan van de vraag: The Developmental Glass – Half full OR Half empty? Alle lezingen en workshops zullen dus in het teken komen te staan van successen in de ontwikkelingssamenwerking, maar ook de keerzijde hiervan. Naast een openingslezing en een sluiting met debat over dit thema zijn er twee workshoprondes met verschillende onderliggende thema’s. Je kunt zelf kiezen welke workshops je volgt aan de hand van je opleiding of interesses. De deelthema’s zijn: Personal Wellbeing, Aid & Religion en Legal & Commercial. De workshops zullen worden gegeven door experts op de desbetreffende vakgebieden. Aanmelden kan door hier te klikken. De kosten voor een hele dag inclusief lunch zijn € 2,50. 9.45 – 16.15 uur | Kamerling Onnes Gebouw, Steenschuur 25, Leiden | www.soleiden.nl

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel