Door:
Ilse Zeemeijer

11 mei 2010

Categorieën

Tags

Make My Day is een jaarlijks terugkerend congres georganiseerd door SOL, de studentenvereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Leiden in samenwerking met Move Your World. Dit jaar zal het congres in teken staan van de vraag: The Developmental Glass – Half full OR Half empty? Alle lezingen en workshops zullen dus in het teken komen te staan van successen in de ontwikkelingssamenwerking, maar ook de keerzijde hiervan. Naast een openingslezing en een sluiting met debat over dit thema zijn er twee workshoprondes met verschillende onderliggende thema’s. Je kunt zelf kiezen welke workshops je volgt aan de hand van je opleiding of interesses. De deelthema’s zijn: Personal Wellbeing, Aid & Religion en Legal & Commercial. De workshops zullen worden gegeven door experts op de desbetreffende vakgebieden. Aanmelden kan door hier te klikken. De kosten voor een hele dag inclusief lunch zijn € 2,50. 9.45 – 16.15 uur | Kamerling Onnes Gebouw, Steenschuur 25, Leiden | www.soleiden.nl

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel