Door:
Ilse Zeemeijer

10 mei 2010

Categorieën

Tags

Op 9 juni vinden er verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Ongeacht wat de uitslag zal zijn, er zal veel bezuinigd dienen te worden. Ook ontwikkelingssamenwerking zal hier niet aan ontkomen. De VVD heeft al voorgesteld om het budget te halveren, onder het motto ‘Het grootste deel van het geld komt toch niet goed terecht.’ Andere partijen zijn wat voorzichtiger, maar ook zij stellen een imkrimping van het budget voor. Maar waar gaan we dan op bezuinigen en kunnen we dat op een manier doen die duurzaam en verantwoord is? Een debat met belangrijke woordvoerders voor Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer. Hoe verschillen de partijen van elkaar in de keuzes die zij willen en kunnen maken? Waar moet u op stemmen als u ontwikkelingssamenwerking een warm hart toedraagt? Met o.a. Keklik Yucel, PvdA, Kathleer Ferrier, CDA, Arjan El-Fassed, GroenLinks, Christa Meindersma, D66 en Manja Smits, SP. Gespreksleider is Lau Schulpen van het CIDIN. Reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX), toegang is gratis. 20.00uur | LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen  | www.lux-nijmegen.nl

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel