Door:
Ilse Zeemeijer

10 mei 2010

Categorieën

Tags

Op 9 juni vinden er verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Ongeacht wat de uitslag zal zijn, er zal veel bezuinigd dienen te worden. Ook ontwikkelingssamenwerking zal hier niet aan ontkomen. De VVD heeft al voorgesteld om het budget te halveren, onder het motto ‘Het grootste deel van het geld komt toch niet goed terecht.’ Andere partijen zijn wat voorzichtiger, maar ook zij stellen een imkrimping van het budget voor. Maar waar gaan we dan op bezuinigen en kunnen we dat op een manier doen die duurzaam en verantwoord is? Een debat met belangrijke woordvoerders voor Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer. Hoe verschillen de partijen van elkaar in de keuzes die zij willen en kunnen maken? Waar moet u op stemmen als u ontwikkelingssamenwerking een warm hart toedraagt? Met o.a. Keklik Yucel, PvdA, Kathleer Ferrier, CDA, Arjan El-Fassed, GroenLinks, Christa Meindersma, D66 en Manja Smits, SP. Gespreksleider is Lau Schulpen van het CIDIN. Reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX), toegang is gratis. 20.00uur | LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen  | www.lux-nijmegen.nl

Verantwoordelijk voorbij de voordeur

Door Gerjan Agterhof | 04 juni 2020

Juist in tijden van nood mogen we de realiteit van groeiende mondiale ongelijkheid niet uit het oog verliezen, schrijven Gerjan Agterhof en Anique Kanters van het samenwerkingsverband Building Change. Om de coronacrisis zo effectief mogelijk te lijf te gaan is alleen financiële steun niet voldoende en is óók belangrijk om te kijken naar het eigen internationale handelen van Nederland en beleidsincoherentie aan te pakken.

Lees artikel

‘Dat iets complex lijkt, ontslaat je niet van je verantwoordelijkheid’

Door Lennaert Rooijakkers | 03 juni 2020

Vandaag deel twee van een tweeluik over hoe Nederland ervoor staat op het terrein van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Over inspirerende koplopers, en de noodzaak van een stok achter de deur. ‘IMVO moet voor bedrijven net zo logisch worden als de hygiënestandaard voor de horeca.’

Lees artikel

‘Beloon koplopers en reken af met freeriders’

Door Lennaert Rooijakkers | 02 juni 2020

Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil na de zomer een nieuw beleid rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormgeven. Wat is er de afgelopen jaren bereikt, hoe staat Nederland ervoor, en wat zijn de uitdagingen? Vandaag deel een van een tweeluik: met vrijblijvende convenanten hebben Nederlandse bedrijven nog een flinke slag te maken.

Lees artikel