Door:
Ilse Zeemeijer

3 mei 2010

Categorieën

Tags

MDF Training & Consultancy organiseert een seminar ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan over Rijnlands ondernemen, een vorm van ondernemen waarbij lange termijn resultaten en vertrouwen centraal staan. Na een gezamenlijke lunch zal Jaap Peters, auteur van o.a. Intensieve menshouderij, het Rijnlands denken en ondernemen introduceren en zal er worden gesproken over Rijnlands ondernemen in het Zuiden. Daarna is er tijd voor discussie in informele sfeer. De dag wordt afgesloten met een receptie. Voor degene die het WK niet willen missen; vanaf 16 uur zal de kwartfinale live op grote schermen te volgen zijn. Vanaf 12.00 uur | Hotel de Bosrand, Bosrand 28, Ede | www.mdf.nl

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel