Door:
Vice Versa

3 mei 2010

Categorieën

Tags

MDF Training & Consultancy, Vice Versa en Institute of Social Studies organiseren seminars voor professionals uit de brede ontwikkelingssector. Met het DPRN traject ‘Singing a New Policy Tune’ nemen we ontwikkelingsthema’s, gebaseerd op de OS/ IS agenda en het WRR rapport, op een constructieve wijze onder de loep. Tijdens de seminar op 30 juni willen we nieuwe inzichten krijgen of ‘draagvlak activiteiten tot duurzame gedragsveranderingen leiden’? en ‘of minder versnippering van actoren leidt tot draagvlakversterking’? Programma: Boekpresentatie ‘Verloren in wanorde’ door Karel van Kesteren & opening speech van Peter van Lieshout (WRR). Verder een panel discussie met o.a.: Ton Waarts (ex NCDO), Hans Beerends (oprichter Wereld Winkels), Dorothé Appels (COS Nederland), Margreet van der Pijl (1% club), Rolf Wijnstra (Minbuza), Marius Stehouwer (ZOA), Ineke Bakker (Oikos) Kosten zijn 50 euro voor 1 dag, incl. lunch (25 euro studenten) 10.00 – 16.30 |  Hotel de Bosrand in Ede | www.singinganewpolicytune.nl

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel