Door:
Ilse Zeemeijer

3 mei 2010

Categorieën

Tags

Netwerkorganisatie MicroNed organiseert op dinsdag 29 juni een conferentie voor professionals en geïnteresseerden over microfinanciering. De conferentie zal in het teken staan van de vragen: Voldoet microfinanciering aan de verwachtingen? Hoe kan microfinanciering omgaan met beleid en buitenlandse investeerders? Wat is de rol van commerciële investeerders in microfinanciering? Er zullen diverse sprekers van verschillende organisaties aan het woord komen. Na de conferentie zal er gelegenheid zijn om onder het genot van een drankje de achtste finale van het WK voetbal te zien. 12.30 – 18.00 uur | Auditorium Rabobank, Croeselaan 28, Utrecht | www.micro-ned.nl

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel