Door:
Ilse Zeemeijer

3 mei 2010

Categorieën

Tags

Op donderdag 3 juni 2010 wordt het vierde Encuentro Latino Europeo (ELE) georganiseerd met als thema ‘Europa en Latijns Amerika — partners in samenwerking en bondgenoten op het wereldtoneel’. De conferentie richt zich op twee specifieke onderwerpen: Democratische vernieuwing en Economie en globalisering. De jaarlijkse conferentie is een ontmoetingsplaats van beleids- en opiniemakers uit politiek en overheid, bedrijfsleven, vakbonden, academie, NGO’s en media en heeft als doel om de samenwerking tussen Latijns Amerika en Europa te vergroten. Gastsprekers zijn dit jaar Marco Enríquez-Ominami, de verrassing van de laatste  presidentsverkiezingen in Chili; Virgilio Hernández, een veelbelovende politicus uit Ecuador;  Alicia Bárcena*, Secretaris van de CEPAL; Wim Kok*, voorzitter van de Club van Madrid; Kathleen Ferrier, lid van de Tweede Kamer; Marcelo Fortuna Biato, strategisch adviseur van de Braziliaanse President Lula; en Wim Grootscholten, commercieel manager van Rijk Zwaan NV. 9.00 – 18.00 uur (er is ook een mogelijkheid om alleen de ochtend of middag te volgen)| Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag | ELE

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel