Door:
Thomas Hurkxkens

22 april 2010

Categorieën

Tags

In het traject ‘Singing a New Policy Tune’ staat in 3 seminars centraal:  Worden keuzes voor interventiekanalen wel voldoende op context in partnerlanden gebaseerd? Op 4 mei staat de eerste seminar op de agenda: Seminar ‘Bestuur in fragiele staten’ op 4 mei 2010 met onder andere: SETH KAPLAN (Auteur van ‘Fixing Fragile States: a New Paradigm for Development’),  Ivan Briscoe (Clingendael),  Paul Mbikayi (Congo specialist),  Gerrit Holtland (Afghanistan specialist). URL: Development Policy Review network

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel