Door:
Thomas Hurkxkens

22 april 2010

Tags

Het evenement “Growing SMEs: It’s time to invest”, dat plaatsvindt op 2 juni 2010 in Den Haag, is een MKB investeringsbeurs waar 75 ondernemers uit ontwikkelingslanden een unieke kans krijgen om hun bedrijfsplan te pitchen aan 100+ investeerders die geinteresseerd zijn in het financieren van bedrijven in opkomende markten. De al traditionele Investerings Marktplaats, die BidNetwork jaarlijks organiseert, komt dit jaar met vier maal zoveel entrepreurs met investment grade business plans en een financiele behoefte tussen $10,000 en $2000,000 dollar. De doelstellingen van de MKB investeringsbeurs zijn het in contact brengen van ondernemers met potentiële financierders en vice versa en het mobiliseren van kapitaal. Daarnaast is het een goede manier om investeerders kennis te laten maken met de opkomende investeringsmarkt. Het uiteindelijke doel van de beurs is het bevorderen van de stabiliteit in inkomen en de economische stabiliteit in de Derde Wereld. Voor een gedetailleerd programma van het evenement, klik hier. Naar verwachting zal het evenement “Growing SMEs: It’s time to invest” meer dan 800 deelnemers samenbrengen, waaronder specialisten en personen die actief zijn binnen de MKB-sector, evenals 75+ ondernemers en 100+ investeerders. Fokker Terminal Den Haag

‘Beloon koplopers en reken af met freeriders’

Door Lennaert Rooijakkers | 02 juni 2020

Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil na de zomer een nieuw beleid rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormgeven. Wat is er de afgelopen jaren bereikt, hoe staat Nederland ervoor, en wat zijn de uitdagingen? Vandaag deel een van een tweeluik: met vrijblijvende convenanten hebben Nederlandse bedrijven nog een flinke slag te maken.

Lees artikel

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel