Door:
Thomas Hurkxkens

22 april 2010

Tags

Het evenement “Growing SMEs: It’s time to invest”, dat plaatsvindt op 2 juni 2010 in Den Haag, is een MKB investeringsbeurs waar 75 ondernemers uit ontwikkelingslanden een unieke kans krijgen om hun bedrijfsplan te pitchen aan 100+ investeerders die geinteresseerd zijn in het financieren van bedrijven in opkomende markten. De al traditionele Investerings Marktplaats, die BidNetwork jaarlijks organiseert, komt dit jaar met vier maal zoveel entrepreurs met investment grade business plans en een financiele behoefte tussen $10,000 en $2000,000 dollar. De doelstellingen van de MKB investeringsbeurs zijn het in contact brengen van ondernemers met potentiële financierders en vice versa en het mobiliseren van kapitaal. Daarnaast is het een goede manier om investeerders kennis te laten maken met de opkomende investeringsmarkt. Het uiteindelijke doel van de beurs is het bevorderen van de stabiliteit in inkomen en de economische stabiliteit in de Derde Wereld. Voor een gedetailleerd programma van het evenement, klik hier. Naar verwachting zal het evenement “Growing SMEs: It’s time to invest” meer dan 800 deelnemers samenbrengen, waaronder specialisten en personen die actief zijn binnen de MKB-sector, evenals 75+ ondernemers en 100+ investeerders. Fokker Terminal Den Haag

Opinie: ‘Brief minister Kaag over maatschappelijk middenveld: analytisch zwak en weinig ambitieus’

Door Fons van der Velden | 09 juli 2019

Het is een groot goed dat de Nederlandse overheid zoveel fondsen ter beschikking stelt voor de versterking van maatschappelijke organisaties en maatschappelijk middenveld, schrijft Fons van der Velden in deze opiniebijdrage naar aanleiding van de kamerbrief van minister Kaag. Maar hij vindt de brief analytisch zwak en van weinig ambitie getuigen. Wat had beter gekund?

Lees artikel

Tip 3 aan Kaag: ‘Lever in op je privilege en geef zuidelijke organisaties meer inspraak bij het bepalen van prioriteiten’

Door Lizan Nijkrake | 08 juli 2019

Minister Kaag werkt hard aan een nieuw subsidiekader voor het maatschappelijk middenveld. Ze wil meer eigenaarschap geven aan zuidelijke ngo’s om hen meer legitimiteit te geven, en ziet daarbij een andere rol voor Nederlandse organisaties. Vice Versa vroeg vier zuidelijke organisaties hoe zij dit zien. Wat is hun gouden tip voor onze minister? Met vandaag Carla López Cabrera, directeur van Fondo Centroamericano de Mujeres (FCAM) in Nicaragua, een feministisch fonds dat lokale vrouwenrechtenbewegingen in Centraal Amerika steunt.

Lees artikel

Shifting fundamental power issues in funding relationships

Door Evelijne Bruning Ruerd Ruben en Lau Schulpen | 02 juli 2019

This article claims that the current aid architecture favours clientilism, dependency and short-term projects. The authors Evelijne Bruning (The Hunger Project) Ruerd Ruben (Wageningen University & Research) and Lau Schulpen (Radboud University Nijmegen) are suggesting four possible ways to overcome this in order to shift power closer to the ground.

Lees artikel