Door:
Thomas Hurkxkens

22 april 2010

Categorieën

Tags

The Building Peace Skills training will explore the transformative potential of young people in violence and peacebuilding. This highly interactive five day training will draw upon best-practices in the field of peacebuilding and aims to introduce Diaspora and academic youth to the skills, tools, knowledge and contacts needed to become conflict transformers. Participants will be exposed to theories and practices of conflict transformation and peacebuilding, and will be introduced to practical skills applicable in their homes, neighbourhoods and countries. The training will create a dynamic and stimulating environment for young people to learn from expert trainers and from each other. The training will consist of twenty participants, 10 Diaspora youth and 10 academic youth and will draw upon existing knowledge and experience of the participants and provide concrete examples of how to implement peace-related projects. Topics Covered: conflict analysis and mapping; gender and conflict; challenges & potential of (Diaspora) youth; approaches to peace; mediation; intercultural dialogue; personal competences; project development. Who should apply: Young people (18-30 years) with either experience or serious interest in the relationship between youth, conflict and peace. We encourage Diaspora youth and international students to apply, especially when you are interested in learning more about peace and if you would like to make a difference in your community. The training will be perfect for you if you already have some experience or if you have an interest in the topic. Working language: English Location: Calandstraat 1, 2521 AD Den Haag Costs: €30 (includes lunch and training) How to apply: complete this application form Contact training@unoy.org

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel