Door:
Thomas Hurkxkens

22 april 2010

Categorieën

Tags

The Building Peace Skills training will explore the transformative potential of young people in violence and peacebuilding. This highly interactive five day training will draw upon best-practices in the field of peacebuilding and aims to introduce Diaspora and academic youth to the skills, tools, knowledge and contacts needed to become conflict transformers. Participants will be exposed to theories and practices of conflict transformation and peacebuilding, and will be introduced to practical skills applicable in their homes, neighbourhoods and countries. The training will create a dynamic and stimulating environment for young people to learn from expert trainers and from each other. The training will consist of twenty participants, 10 Diaspora youth and 10 academic youth and will draw upon existing knowledge and experience of the participants and provide concrete examples of how to implement peace-related projects. Topics Covered: conflict analysis and mapping; gender and conflict; challenges & potential of (Diaspora) youth; approaches to peace; mediation; intercultural dialogue; personal competences; project development. Who should apply: Young people (18-30 years) with either experience or serious interest in the relationship between youth, conflict and peace. We encourage Diaspora youth and international students to apply, especially when you are interested in learning more about peace and if you would like to make a difference in your community. The training will be perfect for you if you already have some experience or if you have an interest in the topic. Working language: English Location: Calandstraat 1, 2521 AD Den Haag Costs: €30 (includes lunch and training) How to apply: complete this application form Contact training@unoy.org

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel