Skip to content

 

Door:
Andre van der Stouwe

12 april 2010

Tags

Zondag vond in Studio Desmet het debat ‘Is er leven na MFS-2?’ plaats. Winnaars en verliezers van de eerste ronde van het medefinancieringsstelstel zaten aan tafel met Bram van Ojik, verantwoordelijk voor het MFS-2. Daarnaast namen politici Kees Vendrik (GroenLinks), Ewout Irrgang (SP) en Harm Evert Waalkens (PvdA) deel aan de avond. Centraal stonden de eerste MFS-ronde en de toekomst van de financiering van ontwikkelingssamenwerking. Lees deze week alles over het debat en MFS-2 op www.viceversaonline.nl Dat betrokken organisaties daarbij niet vanzelfsprekend op sympathie van de burgers moeten rekenen, blijkt wel uit de straatreportage waarmee het debat van start ging. De straat over ontwikkelingssamenwerking on Vimeo.

De democratie moet leveren wat ze belooft 

Door Marc van Dijk | 05 februari 2020

In het Westen staat de democratie onder druk, in het mondiale Zuiden is ze als ideaal aan slijtage onderhevig. Experts uit drie continenten bieden bouwstenen, voor democratie voorbíj verkiezingen, een sociaal pact en een democratische nationale identiteit. ‘Doorbreek de dynamiek die nu dominant is: “de sterkste steeds sterker maken”.’ 

Lees artikel

In Mali is water een levensstroom

Door Marc Broere | 03 februari 2020

Hoe help je ngo’s en burgers in Mali beter voor hun rechten op te komen als het gaat om water en sanitatie? Het partnerschap Watershed gebruikt een heel palet aan activiteiten om de grondoorzaken op te lossen. ‘Je kunt migratie of geweld niet stoppen, als je het waterprobleem niet óók aanpakt.’

Lees artikel

En wat als Rutger Bregman los zou gaan op internationale samenwerking?

Door Dirk Jan Koch | 30 januari 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat zijn de bijwerkingen van de verzakelijking van de sector?

Lees artikel
Scroll To Top