Door:
Andre van der Stouwe

12 april 2010

Tags

Zondag vond in Studio Desmet het debat ‘Is er leven na MFS-2?’ plaats. Winnaars en verliezers van de eerste ronde van het medefinancieringsstelstel zaten aan tafel met Bram van Ojik, verantwoordelijk voor het MFS-2. Daarnaast namen politici Kees Vendrik (GroenLinks), Ewout Irrgang (SP) en Harm Evert Waalkens (PvdA) deel aan de avond. Centraal stonden de eerste MFS-ronde en de toekomst van de financiering van ontwikkelingssamenwerking. Lees deze week alles over het debat en MFS-2 op www.viceversaonline.nl Dat betrokken organisaties daarbij niet vanzelfsprekend op sympathie van de burgers moeten rekenen, blijkt wel uit de straatreportage waarmee het debat van start ging. De straat over ontwikkelingssamenwerking on Vimeo.

Samenspraak en Tegenspraak was vrij revolutionair

Door Joris Tielens | 19 november 2019

Deze maand komt minister Kaag met nieuw beleid voor steun aan ngo’s, als vervolg op het programma Samenspraak en Tegenspraak, dat volgend jaar afloopt. Vice Versa kijkt in een lange reeks artikelen terug op de strategische partnerschappen. Vandaag: de introductie.

Lees artikel

‘Sport is een levensles’

Door Marc Broere | 18 november 2019

Voor Mariam Twahir is sport het beste gereedschap voor vredesopbouw. Ze is coach in een sloppenwijk in Nairobi, met meer meisjes dan jongens onder haar hoede. ‘Op het veld is er geen conflict en vergeten ze waar ze vandaan komen.’

Lees artikel

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel