Door:
Andre van der Stouwe

12 april 2010

Tags

Zondag vond in Studio Desmet het debat ‘Is er leven na MFS-2?’ plaats. Winnaars en verliezers van de eerste ronde van het medefinancieringsstelstel zaten aan tafel met Bram van Ojik, verantwoordelijk voor het MFS-2. Daarnaast namen politici Kees Vendrik (GroenLinks), Ewout Irrgang (SP) en Harm Evert Waalkens (PvdA) deel aan de avond. Centraal stonden de eerste MFS-ronde en de toekomst van de financiering van ontwikkelingssamenwerking. Lees deze week alles over het debat en MFS-2 op www.viceversaonline.nl Dat betrokken organisaties daarbij niet vanzelfsprekend op sympathie van de burgers moeten rekenen, blijkt wel uit de straatreportage waarmee het debat van start ging. De straat over ontwikkelingssamenwerking on Vimeo.

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel