Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Econome Hannah Edinger (Centre for Chinese Studies, Zuid-Afrika) houdt een lezing over de gevolgen van de opkomst van China en India in ontwikkelingssamenwerking. Wat voor beleid hebben deze nieuwe actoren en wat zijn daarvan de gevolgen? Het debat is onderdeel van de serie ‘Common Goods in a Devided World’ van de Society for International Development. De discussie wordt geleid door Ingrid d’Hooghe. 18.00 – 19.30 uur | Auditorium Vrije Universiteit, Boelelaan 1105, Amsterdam | www.sid-nl.org

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel