Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Tags

Hoogleraar Internationale Betrekkingen Robert Falkner (London School of Economics) houdt een lezing over de veranderende context van internationale samenwerking door de invloed van actoren zoals niet-gouvernementele organisaties, multinationals en internationale organisaties. Het debat is onderdeel van de serie ‘Common Goods in a Devided World’ van de Society for International Development. De discussie wordt geleid door Jan Pronk. 18.00 – 19.30 uur | Auditorium Vrije Universiteit, Boelelaan 1105, Amsterdam | www.sid-nl.org

Samenspraak en Tegenspraak was vrij revolutionair

Door Joris Tielens | 19 november 2019

Deze maand komt minister Kaag met nieuw beleid voor steun aan ngo’s, als vervolg op het programma Samenspraak en Tegenspraak, dat volgend jaar afloopt. Vice Versa kijkt in een lange reeks artikelen terug op de strategische partnerschappen. Vandaag: de introductie.

Lees artikel

‘Sport is een levensles’

Door Marc Broere | 18 november 2019

Voor Mariam Twahir is sport het beste gereedschap voor vredesopbouw. Ze is coach in een sloppenwijk in Nairobi, met meer meisjes dan jongens onder haar hoede. ‘Op het veld is er geen conflict en vergeten ze waar ze vandaan komen.’

Lees artikel

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel