Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Tags

Hoogleraar Internationale Betrekkingen Robert Falkner (London School of Economics) houdt een lezing over de veranderende context van internationale samenwerking door de invloed van actoren zoals niet-gouvernementele organisaties, multinationals en internationale organisaties. Het debat is onderdeel van de serie ‘Common Goods in a Devided World’ van de Society for International Development. De discussie wordt geleid door Jan Pronk. 18.00 – 19.30 uur | Auditorium Vrije Universiteit, Boelelaan 1105, Amsterdam | www.sid-nl.org

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel