Skip to content

 

Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Tags

Hoogleraar Internationale Betrekkingen Robert Falkner (London School of Economics) houdt een lezing over de veranderende context van internationale samenwerking door de invloed van actoren zoals niet-gouvernementele organisaties, multinationals en internationale organisaties. Het debat is onderdeel van de serie ‘Common Goods in a Devided World’ van de Society for International Development. De discussie wordt geleid door Jan Pronk. 18.00 – 19.30 uur | Auditorium Vrije Universiteit, Boelelaan 1105, Amsterdam | www.sid-nl.org

De democratie moet leveren wat ze belooft 

Door Marc van Dijk | 05 februari 2020

In het Westen staat de democratie onder druk, in het mondiale Zuiden is ze als ideaal aan slijtage onderhevig. Experts uit drie continenten bieden bouwstenen, voor democratie voorbíj verkiezingen, een sociaal pact en een democratische nationale identiteit. ‘Doorbreek de dynamiek die nu dominant is: “de sterkste steeds sterker maken”.’ 

Lees artikel

In Mali is water een levensstroom

Door Marc Broere | 03 februari 2020

Hoe help je ngo’s en burgers in Mali beter voor hun rechten op te komen als het gaat om water en sanitatie? Het partnerschap Watershed gebruikt een heel palet aan activiteiten om de grondoorzaken op te lossen. ‘Je kunt migratie of geweld niet stoppen, als je het waterprobleem niet óók aanpakt.’

Lees artikel

En wat als Rutger Bregman los zou gaan op internationale samenwerking?

Door Dirk Jan Koch | 30 januari 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat zijn de bijwerkingen van de verzakelijking van de sector?

Lees artikel
Scroll To Top