Skip to content

 

Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Tags

De Evert Vermeer Stichting organiseert ook dit jaar dé dag over Afrika en internationale samenwerking. Bezoekers hebben de keus uit meer dan 50 workshops met onder andere Bert Koenders, Abdelkader Benali, Marcia Luyten, Frank Heemskerk en Tom de Man. De workshops zullen diverse thema’s behandelen, zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, braindrain, journalistiek in Afrika, dertig jaar onafhankelijkheid Zimbabwe, vrouwen en gezondheidszorg, politiek en voetbal, en duurzaam toerisme. 10.00 – 18.00 uur | Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag | www.afrikadag.nl

De democratie moet leveren wat ze belooft 

Door Marc van Dijk | 05 februari 2020

In het Westen staat de democratie onder druk, in het mondiale Zuiden is ze als ideaal aan slijtage onderhevig. Experts uit drie continenten bieden bouwstenen, voor democratie voorbíj verkiezingen, een sociaal pact en een democratische nationale identiteit. ‘Doorbreek de dynamiek die nu dominant is: “de sterkste steeds sterker maken”.’ 

Lees artikel

In Mali is water een levensstroom

Door Marc Broere | 03 februari 2020

Hoe help je ngo’s en burgers in Mali beter voor hun rechten op te komen als het gaat om water en sanitatie? Het partnerschap Watershed gebruikt een heel palet aan activiteiten om de grondoorzaken op te lossen. ‘Je kunt migratie of geweld niet stoppen, als je het waterprobleem niet óók aanpakt.’

Lees artikel

En wat als Rutger Bregman los zou gaan op internationale samenwerking?

Door Dirk Jan Koch | 30 januari 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat zijn de bijwerkingen van de verzakelijking van de sector?

Lees artikel
Scroll To Top