Door:
Thomas Hurkxkens

8 april 2010

Categorieën

Tags

De Evert Vermeer Stichting organiseert ook dit jaar dé dag over Afrika en internationale samenwerking. Bezoekers hebben de keus uit meer dan 50 workshops met onder andere Bert Koenders, Abdelkader Benali, Marcia Luyten, Frank Heemskerk en Tom de Man. De workshops zullen diverse thema’s behandelen, zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, braindrain, journalistiek in Afrika, dertig jaar onafhankelijkheid Zimbabwe, vrouwen en gezondheidszorg, politiek en voetbal, en duurzaam toerisme. 10.00 – 18.00 uur | Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag | www.afrikadag.nl

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel