Door:
Thomas Hurkxkens

30 maart 2010

Categorieën

Tags

Seminar IS Academie Donderdag 8 april 2010 Tracking Development is een project dat onderzoekt waarom landen in Zuid-Oost Azië een snellere ontwikkeling doormaken dan Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Dit wordt gedaan door paarsgewijze vergelijkingen om in deze ontwikkelingsprojecten keerpunten te vinden en te zien of die door bepaald beleid worden gedragen. De volgende landen zijn erbij betrokken: Nigeria, Kenia, Oeganda, Tanzania, Indonesië, Maleisië, Vietnam en Cambodja. Het programma loopt van oktober 2006 tot september 2011, en wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In dit seminar zullen drie ontwikkelingseconomen hun visie geven op de bevindingen die het project tot nu toe heeft opgeleverd. Vanaf 12.00 wordt de lunch geserveerd. Het seminar start om 12.15 uur. Het seminar is georganiseerd door het Afrika-Studiecentrum in Leiden als onderdeel van de serie IS Academie lezingen. Aanmelding: voor 6 april bij: DAF@minbuza.nl Graag paspoort/ID meenemen.

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel