Door:
Vice Versa

17 maart 2010

Categorieën

Tags

Op internet wordt social networking steeds belangrijker. Mensen organiseren zichzelf online in netwerken en wisselen daarin van alles uit; filmpjes, foto’s, ervaringen, kennis en opinies. De afgelopen jaren zijn allerlei social media ontstaan die een platform bieden voor deze interactie en uitwisseling (zoals bijvoorbeeld Flickr, Youtube, Facebook en Twitter). Via dergelijke social media neemt de burger steeds meer een rol als co-creator. Hij is niet alleen consument en ontvanger, maar kan ook zelf informatie zenden en waarde toevoegen. Online ontstaan steeds nieuwere mogelijkheden om uiting te geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Wat is de achtergrond van het ‘fenomeen’ van social networking? En wat betekenen social media voor het betrekken van mensen bij mondiale vraagstukken? Deze vragen staan centraal tijdens de vierde lecture van de Context MasterClass. Gastspreker Sanne Roemen heeft ruime ervaring en expertise op dit gebied. Zij zal inzicht geven in de maatschappelijke achtergronden van social networking en toelichten op welke manier social media een rol kunnen spelen in het activeren van mensen, voorbij traditionele vormen van draagvlak en fondsenwerving, voor een betere wereld. Context, international cooperation nodigt je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Na de lecture vindt het werkatelier plaats. Hier kun je in een kleine groep actief aan de slag met het thema en is er ruimte om uitdagingen uit je eigen werkpraktijk in te brengen. Aanmelden De lecture en het werkatelier zijn vrij toegankelijk. Wel verzoeken we je om je van te voren aan te melden. Dat kan online, door hier te klikken. Mocht je vragen hebben over deze bijeenkomst of het aanmelden, dan kun je contact met ons opnemen via info@contextmasterclass.nl Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Op de webpage www.contextmasterclass.nl vind je aanvullende informatie over de bijeenkomst en links naar interessant leesmateriaal , zoals de webwijs wiki. Context, international cooperation organiseert de Context MasterClass Draagvlakversterking in coproductie met NCDO en in samenwerking met CIDIN. Datum:    Donderdag 15 april 2010 Tijd: Lecture 9.30 – 12.00 uur (koffie en thee vanaf 9.00 uur) Werkatelier 12.00 – 16.00 uur (inclusief lunch) Locatie:    Tumult, Domplein 5 te Utrecht Gastspreker:    Sanne Roemen (www.sanneroemen.nl)

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel

Zijn we klaar voor verandering?

Door Siri Lijfering | 08 april 2019

Maatschappelijke organisaties staan wereldwijd onder druk. Dit kan het einde betekenen van het bestaan van een kritisch maatschappelijk middenveld én van internationale samenwerking. Door lokale organisaties te brandmerken als spreekbuis van het westen, proberen overheden kritische organisaties vleugellam te maken. Lokale fondsenwerving en mobilisatie van een sterke achterban zijn daarmee belangrijker geworden dan ooit.

Lees artikel