Door:
Vice Versa

17 maart 2010

Categorieën

Tags

Op internet wordt social networking steeds belangrijker. Mensen organiseren zichzelf online in netwerken en wisselen daarin van alles uit; filmpjes, foto’s, ervaringen, kennis en opinies. De afgelopen jaren zijn allerlei social media ontstaan die een platform bieden voor deze interactie en uitwisseling (zoals bijvoorbeeld Flickr, Youtube, Facebook en Twitter). Via dergelijke social media neemt de burger steeds meer een rol als co-creator. Hij is niet alleen consument en ontvanger, maar kan ook zelf informatie zenden en waarde toevoegen. Online ontstaan steeds nieuwere mogelijkheden om uiting te geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Wat is de achtergrond van het ‘fenomeen’ van social networking? En wat betekenen social media voor het betrekken van mensen bij mondiale vraagstukken? Deze vragen staan centraal tijdens de vierde lecture van de Context MasterClass. Gastspreker Sanne Roemen heeft ruime ervaring en expertise op dit gebied. Zij zal inzicht geven in de maatschappelijke achtergronden van social networking en toelichten op welke manier social media een rol kunnen spelen in het activeren van mensen, voorbij traditionele vormen van draagvlak en fondsenwerving, voor een betere wereld. Context, international cooperation nodigt je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Na de lecture vindt het werkatelier plaats. Hier kun je in een kleine groep actief aan de slag met het thema en is er ruimte om uitdagingen uit je eigen werkpraktijk in te brengen. Aanmelden De lecture en het werkatelier zijn vrij toegankelijk. Wel verzoeken we je om je van te voren aan te melden. Dat kan online, door hier te klikken. Mocht je vragen hebben over deze bijeenkomst of het aanmelden, dan kun je contact met ons opnemen via info@contextmasterclass.nl Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Op de webpage www.contextmasterclass.nl vind je aanvullende informatie over de bijeenkomst en links naar interessant leesmateriaal , zoals de webwijs wiki. Context, international cooperation organiseert de Context MasterClass Draagvlakversterking in coproductie met NCDO en in samenwerking met CIDIN. Datum:    Donderdag 15 april 2010 Tijd: Lecture 9.30 – 12.00 uur (koffie en thee vanaf 9.00 uur) Werkatelier 12.00 – 16.00 uur (inclusief lunch) Locatie:    Tumult, Domplein 5 te Utrecht Gastspreker:    Sanne Roemen (www.sanneroemen.nl)

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel

‘Afrika wordt niet de fabriek van de wereld’

Door Joris Tielens | 06 maart 2019

Om de armoede uit Afrika te verbannen is er meer toerisme en verwerking van grondstoffen nodig, zegt IOB-onderzoeker Jan Bade. En meer hulp aan de armste overheden om zelf hun onderwijs, zorg en sociale bijstand te verbeteren. ‘Subsidie voor Nederlandse bedrijven in Afrika leidt niet zomaar tot inclusieve groei.’

Lees artikel