Door:
Vice Versa

13 maart 2010

Categorieën

Tags

Vandaag hebben demissionair minister Verburg van Landbouw, cacaohandelaren, chocoladefabrikanten, supermarkten en Oxfam Novib de intentieverklaring om de cacaosector te verduurzamen ondertekend. In 2012 zullen er alleen nog maar eerlijke en duurzame chocoladeletters te koop zijn. Bovendien moet in 2015 vijftig procent van de cacao duurzaam worden geproduceerd. Belangrijke aanleiding was de Groene Sint-campagne van Oxfam Novib in 2009.
Meer informatie is te vinden op de website van Oxfam Novib en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Lees ook de beschouwing van Marc Broere ‘Politieke campagnes: niet verdoezelen’ op deze website.

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel

‘Afrika wordt niet de fabriek van de wereld’

Door Joris Tielens | 06 maart 2019

Om de armoede uit Afrika te verbannen is er meer toerisme en verwerking van grondstoffen nodig, zegt IOB-onderzoeker Jan Bade. En meer hulp aan de armste overheden om zelf hun onderwijs, zorg en sociale bijstand te verbeteren. ‘Subsidie voor Nederlandse bedrijven in Afrika leidt niet zomaar tot inclusieve groei.’

Lees artikel