Arachne Molema

Arachne Molema is freelance journalist en schreef onder andere voor Trouw, De Volkskrant, Vice Versa en het culinair magazine Bouillon.

Irene de Vries

Irene de Vries is Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) en Medisch Antropoloog. Zij werkte als arts op Curaçao en in Zambia en is momenteel adviseur maternale en neonatale gezondheid bij KIT Health.

 

Petra van Haren

Petra van Haren is de Health Unit Director van Cordaid, verantwoordelijk voor het versterken van gezondheidssystemen en seksuele en reproductieve gezondheidszorg met een focus op fragiele landen. Ze heeft een masters in Public Health (Maastricht) en Human Resource Management (Tilburg). Voordat zij bij Cordaid begon in 2013, werkte ze voor Memisa, SNV en Nuffic.

Annelies Zoomers en Ilse van Liempt

Annelies Zoomers is professor International Development Studies aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van de Netherlands Land Academy (LANDac).

Ilse van Liempt is assistent professor Urban Geography en Qualitative Research Methods aan de Universiteit Utrecht en redacteur voor Tijdschrift voor Economische en Sociale Geografie  en Tijdschrift over Cultuur en Criminaliteit.

Nico Roozen

Dominique van de Kamp

Dominique studeerde International Business & Languages aan de Hogeschool Utrecht en haalde haar Master in Social & Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit.

Stef Smits

Kate Pearson

Lieke Scheewe

Lieke Scheewe

Disability Rights Specialist bij Light for the World

Lieke Scheewe

Lieke Scheewe is Disability Rights Specialist bij Light for the World.

Ruerd Ruben

Ruerd Ruben is hoogleraar Impactanalyse en onderzoekscoördinator Food Systems & Value Chains Wageningen Unversity and Research.

 

Ellen Mangnus

Ellen Mangnus is onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht in het ‘Follow the Food programma’,  een onderzoek naar de impact van Nederlandse investeringen op lokale voedselzekerheid in Ghana, Ethiopië en Kenia. Eerder werkte ze bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Ze promoveerde in september 2015 met haar proefschrift over de praktijk van kleine handelaren in West-Afrika. Samen met Marc Broere schreef ze het boek ‘Minder hypes, meer Hippocrates.’

Twan

tekstbewerker

Sarah Haaij

Sarah Haaij studeerde Internationale Betrekkingen en schrijft als freelance journalist voor onder andere Vice Versa, de Correspondent en Trouw. Haar verhalen gaan over duurzaamheid, conflict en internationale samenwerking.

Lucy Oates

Lucy is the coördinator bij LANDac, waar ze verantwoordelijk is voor de communicatie, events, and bureau-onderzoek. Haar onderzoeksinteresses zijn de rol van land in urbanisatieprocessen met een focus op grootschalige infrastructurele ontwikkeling (voornamelijk publiek transport) en in de context van sociale rechtvaardigheid en klimaatverandering. Voor LANDac sloot Lucy haar Msc af in International Development Studies af aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze zich richtte op landschapsbestuur in Vietnam. Ook heeft ze voor Transport for London gewerkt. 

Betteke de Gaay Fortman

Betteke de Gaay Fortman is de directeur van de Karuna Foundation. Karuna Foundation heeft als missie preventie van handicaps bij kinderen en een beter leven voor kinderen met een handicap

Evelien van Egmond

Evelien van Egmond werkt bij de Ontwikkelingsorganisatie Hivos

Govert Buijs

Govert Buijs is bijzonder hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de Faculteit der Wijsbegeerte, Vrije Universiteit Amsterdam. Ook doceert hij ‘filosofie van de economie’ aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van deze universiteit.

Daniëlle Hirsch

Danielle Hirsch is directeur van Stichting Both ENDS. Both ENDS werkt samen met milieu- en mensenrechtenorganisaties in ontwikkelingslanden aan een duurzame, eerlijke wereld waarin iedereen een stem heeft.