Doortje Braeken

Doortje Braeken was tot aan haar pensionering in december 2017 Senior Advisor Young People, Gender and Rights bij de International Planned Parenthood Federation (IPPF), de grootste internationale NGO op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Zij stond daar meer dan 20 jaar aan het hoofd van de jongerenprogramma’s.  Doortje is Honorary Fellow aan de Universiteit van Brighton. In 2015 ontving ze de Gold Medal van de World Association of Sexual Health (WAS). Doortje is de mede-auteur van UNESCO’s nieuwe richtlijnen voor seksuele voorlichting en lid van de Raad van Toezicht van Dance4Life.

Marthe Hesselmans

Marthe Hesselmans is wetenschappelijk medewerker bij de Van Mierlo Stichting, wetenschappelijk bureau van D66. Daar richt zij zich op kwesties rond migratie, diversiteit en kansengelijkheid. Eerder deed zij onderzoek naar conflicten over etnische en religieuze identiteit.

Marthe Hesselmans

Marthe Hesselmans is wetenschappelijk medewerker bij de Van Mierlo Stichting, wetenschappelijk bureau van D66. Daar richt zij zich op kwesties rond migratie, diversiteit en kansengelijkheid. Eerder deed zij onderzoek naar conflicten over etnische en religieuze identiteit.

Marjoleine Zieck

Hoogleraar International Refugee Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam

Denise van Dijk

Denise van Dijk is de President van de Female Health Company, een social enterprise verantwoordelijk voor het FC2 vrouwencondoom dat in meer dan 144 landen wereldwijd beschikbaar is. Denise fungeert als liason voor grote donoren zoals de VN en USAID alsook voor  regeringen in ontwikkelinglanden. Denise is half Amerikaans en half Nederlands. Ze woont en werkt vanuit Amsterdam.

Arachne Molema

Arachne Molema is freelance journalist en schreef onder andere voor Trouw, De Volkskrant, Vice Versa en het culinair magazine Bouillon.

Irene de Vries

Irene de Vries is Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) en Medisch Antropoloog. Zij werkte als arts op Curaçao en in Zambia en is momenteel adviseur maternale en neonatale gezondheid bij KIT Health.

 

Petra van Haren

Petra van Haren is de Health Unit Director van Cordaid, verantwoordelijk voor het versterken van gezondheidssystemen en seksuele en reproductieve gezondheidszorg met een focus op fragiele landen. Ze heeft een masters in Public Health (Maastricht) en Human Resource Management (Tilburg). Voordat zij bij Cordaid begon in 2013, werkte ze voor Memisa, SNV en Nuffic.

Annelies Zoomers en Ilse van Liempt

Annelies Zoomers is professor International Development Studies aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van de Netherlands Land Academy (LANDac).

Ilse van Liempt is assistent professor Urban Geography en Qualitative Research Methods aan de Universiteit Utrecht en redacteur voor Tijdschrift voor Economische en Sociale Geografie  en Tijdschrift over Cultuur en Criminaliteit.

Nico Roozen

Dominique van de Kamp

Dominique studeerde International Business & Languages aan de Hogeschool Utrecht en haalde haar Master in Social & Cultural Anthropology aan de Vrije Universiteit.

Stef Smits

Kate Pearson

Lieke Scheewe

Lieke Scheewe

Disability Rights Specialist bij Light for the World

Lieke Scheewe

Lieke Scheewe is Disability Rights Specialist bij Light for the World.

Ruerd Ruben

Ruerd Ruben is hoogleraar Impactanalyse en onderzoekscoördinator Food Systems & Value Chains Wageningen Unversity and Research.

 

Ellen Mangnus

Ellen Mangnus is onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht in het ‘Follow the Food programma’,  een onderzoek naar de impact van Nederlandse investeringen op lokale voedselzekerheid in Ghana, Ethiopië en Kenia. Eerder werkte ze bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Ze promoveerde in september 2015 met haar proefschrift over de praktijk van kleine handelaren in West-Afrika. Samen met Marc Broere schreef ze het boek ‘Minder hypes, meer Hippocrates.’

Twan

tekstbewerker

Sarah Haaij

Sarah Haaij studeerde Internationale Betrekkingen en schrijft als freelance journalist voor onder andere Vice Versa, de Correspondent en Trouw. Haar verhalen gaan over duurzaamheid, conflict en internationale samenwerking.